Wist u dat u bij de renovatie van uw privéwoning van het verlaagd btw-tarief van 6% kan genieten?

De prijzen vermeld op de website zijn steeds inclusief 21% btw. Dit is het standaard btw-tarief van toepassing in België. Is uw woning ouder dan tien jaar, dan kan u genieten van het verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van het btw-tarief van 21% op de levering en plaatsing van uw douchetoilet, indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wenst u in uw privéwoning een douchetoilet te laten plaatsen en voldoet u aan de volgende voorwaarden, dan kan u evenwel genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van het btw-tarief van 21% op de levering en plaatsing van uw douchetoilet:

- U laat een douchetoilet plaatsen in uw woning door ons.

- Uw woning wordt voor meer dan 50% als privéwoning gebruikt.

- De woning is ouder dan 15 jaar.

- De factuur wordt uitgereikt aan een eindverbruiker, zijnde een particulier.

Is uw woning ouder dan 10 jaar, maar minder dan 15 jaar, dan kan u mogelijk ook genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%, maar deze mogelijkheid is beperkter. Afhankelijk van de concrete situatie zal het verlaagd btw-tarief enkel van toepassing zijn op de plaatsing van uw douchetoilet en niet op de levering van het douchetoilet zelf (namelijk wanneer de prijs voor het douchetoilet een beduidend deel vertegenwoordigt van de volledige prijs voor levering en plaatsing).

Ook verblijfsinrichtingen voor bejaardenzorg, internaten en andere residentiële voorzieningen komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor dit verlaagd btw-tarief.

Heeft u hierover vragen, dan mag u ons steeds contacteren voor meer informatie.